Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Uhtjärve ÖÖKONTSERT – Elina Nechayeva

30 august 22:00 - 00:00

Müstilisel öökontserdil kõlavad maalilise Uhtjärve kaldal Elina Nechayeva imeline hääl koos klaveri ja viilulihelidega. Helimaailma täiendavad vahepaladena loetavad Uhtjärve legendid. Erilise müstilise atmosfääri loob just selleks õhtuks loodud valguslavastus.

Meil on suur rõõm kutsuda teid ühe Antsla avastamata aarde – Uhtjärve – kaldale! Ja sel korral lausa öösel! Sest meie meelest see on just see aeg, kui Uhtjärv näitab oma müstilist nägu ja legendid hakkavad elama. Elina Nechayeva trio esituses kuulete klassikalise muusika pärle, eesti muusika lemmikuid (Ruja, Ehala, Joala repertuaarist), vahemere äärsed hitid ning Nechayeva enda muusikat.

Uhtjärv paikneb rohkete sälkorgudega Urvaste ürgorus, mis läbib maastikku 10 km ulatuses loode-kagu suunas. Org esindab ühte 30st avastamist väärivast paigast Lõuna-Eestis, mis on tähistatud National Geographicu kollase aknaga! Kolme kilomeetri pikkune Uhtjärv on väga allikaterohke, sügavuselt viies järv Eestis (28 m). Uhtjärve kirdekaldal asub Urvaste linnamäe ase ning Silmaveeallikana tuntud ohvriallikas. Uhtjärvega on seotud arvukalt muistendeid. Just neid legende jutustavad teile sellel sumedal suveööl kohalikud noored Lisete Kall, Kristiina Puija, Kaspar Pavel. Lavastaja Anu Silm.

Õhtu peaesineja sopran Elina Nechayeva on sündinud Tallinnas. Laulis 15 aastat kooris “Raduga”, lõpetas Tallinna Prantsuse Lütseumi 2011. aastal ning osales klassikalise laulu ettevalmistuskursusel Georg Otsa nim Tallinna Muusikakoolis. Aastatel 2011–2014 õppis ta laulmist Tallinna Ülikooli Kunstide Instituudis Eda Zahharova lauluklassis. Seejärel õppis Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrantuuris, mille lõpetas eksternina 2016. aastal. Kahel korral on jõudnud “Eesti otsib superstaari” televoorudesse. Saavutas I koha Tallinnas 2013. aastal toimunud noorte lauljate konkursil “Laulusild”, mille preemiaks oli osalemine Giuseppe Verdi nim Milano Konservatooriumis ooperistuudio tundides. ETV konkursil “Klassikatähed 2014” jõudis Elina televoorudesse ja pääses kolme finalisti hulka. Aastal 2015 võitis Tiit Kuusiku nim Rahvusvahelisel lauljate konkursil Pärnus II preemia ja laureaaditiitli. 2017. aastal pääses ta 1500 osaleja hulgast rahvusvahelise konkursi Neue Stimmen finaali kahekümne parema naislaulja hulka. Aastatel 2015– 2016 mängis külalisena Eesti Draamateatri lavastuses “Kaart ja territoorium”. Elina Nechayeva võitis Mihkel Mattiseni ja Timo Vendti kirjutatud palaga “La Forza” konkursi “Eesti laul 2018” (olles ühtlasi üks laulu sõnade autoritest) ning esindas Eestit Portugalis toimunud Eurovisioonil.

Uhtjärve öökontsert on osa Tartu2024 põhiprogrammist.

——-

Samal nädalavahetusel toimub Antsla piirkonnas veel sündmusi – tasub tulla kohe kaheks päevaks:

* 31. augustil kell 11 pakub põnevaid tegevusi Ähijärve kaldal toimuv ÄHIJÄRVE PEREPÄEV
https://kultuuriaken.tartu.ee/et/syndmus/ahijarve-perepaev?event=105500

* 31. augusti õhtul toimub elamusõhtu “KIREV LINDA” Väike-Boose järve kaldal Linda Rahvamajas.
https://kultuuriaken.tartu.ee/et/syndmus/elamusohtu-kirev-linda?event=1…

Kui soovid kehakinnitust või vajad öömaja, vaata Tartu 2024 külalislahkuse võrgustiku liikmete pakkumisi: https://tartu2024.ee/soovitused-antsla

Details

Date:
30 august
Time:
22:00 - 00:00
Event Categories:
, ,

Venue

Uhtjärve laululava

Organizer

Uue-Antsla Rahvamaja